Розпочались зйомки фільму «Інший Франко» про Петра Франка

У Києві розпочалися зйомки історичної біографічної драми «Інший Франко», яка розповість про молодшого сина письменника Івана Франка, Петра.

Режисером фільму є Ігор Висневський, продюсер – Дмитро Кравченко. Для режисера Ігоря Висневського фільм «Інший Франко» стане повнометражним дебютом.

Петро Франко є засновником Пласту, він започаткував авіацію в Галицькій Армії. Також Петро Франко є письменником, перекладачем, науковем, в якого є 36 патентів. Проте історія його життя та загадкової смерті (у червні 1941 був вивезений радянською владою зі Львова на схід, існує декілька версій його загибелі), маловідомі широкому загалу.

Автори фільму розповідають, що під час написання сценарію багато спілкувалися з людьми, які знають історію родини. «Найбільшу допомогу нам надали онуки Петра Франка – це гілка Галущаків. Крім того, є родина Тихолозів, які опікуються будинком Франка у Львові – це великий сучасний музей, і вони також нам багато розповідали стосовно Петра», – розповів Ігор Висневський «Громадському».

В’ячеслав Довженко, відомий насамперед завдяки ролі Серпня у фільмі Ахтема Сеітаблаєва «Кіборги». Режисер «Кіборгів» Ахтем Сеітаблаєв зіграє друга Петра. Дружину Петра буде грати Надія Левченко з Івано-Франківська, з театру імені Івана Франка.